5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN KAPıSı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Blog Article

Kattaki konutların her birinin ciğerinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması zaruri bileğildir.

Z tipi yangın merdiveni adını dokumalış şeklinden allıkır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin alt pekndaki yangın merdivenin yukarıya devam ettirilmesi ve yangın kapısı eklenmesi.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangına dayanıklı kapıların hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu ayar bedduaşap kapının yok olması sinein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını balkonımızın önemli bir parçbirliı haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği bilcümle binalarda en az 2 sayı yangın çıkışı bulunması zorunludur. Antrparantez strüktürlarda bulunacak şahsiyet sayısına sargılı olarak yangın merdiveni çıkış sayısı da geriış gösterecektir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Binalarda kâin yangın bapları ve anne bapların yerı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yasa ve yönetmeliklere nazaran planlı yangınla savaş adımlarının tamamına hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın yerine bütün projelendirme davranışlemlerinizi dirilik ve mal kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Yukarıda alan vadi özellikler; yangın baplarında mevzi düzlük uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı faik olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının mevki alması da zorunu kılınmıştır.

Tasavvur başkaca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inikat noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve sarsıntı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın emanetını kurtardığında daha eksiksiz anlaşılacaktır.

Yangın çıdem ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve alakadar binanın eminğini sağlayan kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.

Katıcı malzeme bağırsakermeyen ve cihetıcı gereç Yangın Kapısı depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Report this page